CURSOS PER AL PROFESSIONAL SOCIOSANITARI

 

L’ACTUACIÓ PROFESSIONAL DAVANT LES SITUACIONS DIFÍCILS EN L’ÀMBIT GERIÀTRIC

Aquest curs pretén familiaritzar al professional que treballa en l’àmbit geriàtric sobre les diferents alteracions comportamentals i cognitives que pateixen els usuaris/residents, amb l’objectiu que el professional aprengui a actuar d’una manera adequada davant manifestacions com l’agressivitat, la resistència, els comportaments sexuals inadequats, el deliri, l’al·lucinació o els conflictes interpersonals que es poden donar entre treballadors, usuaris i/o familiars.

 

LA COMUNICACIÓ PROFESSIONAL EN L’ ENTORN SOCIOSANITARI I GERIÀTRIC

Els estudis han revelat que un percentatge alt de les problemàtiques que es donen en l’àmbit sociosanitari es relacionen amb una mala comunicació, no solament entre el professional i l’usuari, també entre l’equip de treballadors que componen la institució. Aquest curs exposa quines són les causes d’aquests problemes i planteja tècniques pràctiques per superar-los, aplicant-les sobre les diferents dificultats i errors comunicatius que es donen en el context hospitalari o residencial, entre professional-usuari-pacient i els mateixos treballadors.

 

CUIDANT AL PROFESSIONAL DE LA SALUT. HABILITATS EMOCIONALS PER CUIDAR-SE UN MATEIX

Els professionals sociosanitaris i de la salut sofreixen un cost físic i psicològic important que sovint no es té suficientment en compte. Aquest curs vol prevenir el famós “born out” o desgast professional que pateixen els professionals de la salut, oferint un conjunt d’ estratègies psicològiques eficaces a nivell individual i col·lectiu per a que els professionals de la salut (metges, infermers, auxiliars, treballadors socials…) posseeixin tots els recursos necessaris per cuidar i regular la seva salut emocional.

XERRADES I TALLERS PER A LA GENT GRAN

Alimentació conscient

Per a millorar els hàbits alimentaris en els persones grans i facilitar-los el seu benestar i la seva qualitat de vida.

 

Habilitats i tècniques de gestió de les emocions

Aprendre a fer front a l’estrés, la por, l’angoixa, i la inseguretat, guanyant qualitat de vida.

 

Tallers de ioga, meditació, taichi…

Per aprendre a estar en forma, millorar la flexibilitat, la força i l’equilibri, reforçar l’autoesmtima mitjançant la pràctica d’exercici físic…

 

Risoteràpia

Conèixer els beneficis del riure a nivell fisiològic, psicològic i emocional i identificar les nostres emocions i saber expressar-les amb realisme.

 

Beneficis de les noves tecnologies

Per a conèixer les noves tecnologies que tenim al nostre abast i saber els beneficis que les TICs ens poden proporcionar.

 

Entrenament de la memòria

Conèixer els diferents tipus de memòria i com funcionen i practicar exercicis per a exercitar la memòria, en grup i individualment.

 

Prevenció de l’envelliment cerebral

Aprendre què podem fer quan ens fem grans i com mantenir-nos actius.

 

Dissenyem tallers i xerrades a mida sobre temes de salut, estimulació de les funcions cognitives i benestar de la gent gran en general.